...a testmozgás fitten tartja az embert testileg és lelkileg is!

Ma nyitva: 08:00 - 15:00
Tel: Mgr. Alžbeta Víghová +421 911 565 212SKHU

Rólunk

Vígh Erzsébet, Mgr.

Specializálódás Fizioterapeuta

Végzettség másodfokú egyetemi fizioterápia szakon

Tel.: +421 911 565 212

Vígh Erzsébet, Mgr.

Szakmai tapasztalatom alapjait Csölösztőn a rehabilitációs központban szereztem, ahol a 3 éves tevékenykedésem során felnőttek és gyermekek rehabilitálásában egyaránt részt vettem. A központ bezárása után egy éven keresztül a pozsonyi székhelyű ProCar központban dolgoztam, majd a következő két évet egy Somorjához közeli faluban, Dunajská Lužnán a pozsonyi Milosrdní Bratia (Irgalmas testvérek) kórház  kihelyezett egészségügyi központjának  rehabilitációs osztályán töltöttem. 2016 májusától egyéni vállalkozóként dolgozom Somorján.

A különböző rehabilitációs osztályokon szerzett tapasztalataimra építve és az ott észlelt hiányosságokat ellensúlyozva igyekszem vezetni vállalkozásomat. Fontos számomra a kliensre/páciensre szánt elegendő idő és az individuális, azaz személyre szabott gyógytorna.

Az individuális gyógytornák mellett a helyi gimnasztikai teremben, Csölösztőn másfél és négy év közötti gyermekek csoportos tornáztatásával is foglalkozom. Egyedülálló módszerrel, játékosan tanítjuk a gyermekeket a mozgáshoz való megfelelő viszonyuláshoz.

A mozgásszervi problémákat és a vele járó kezeléseket saját bőrömön is megtapasztaltam, mivel 13 éves koromban hátgerincferdülést állapítottak meg nálam és innentől a gyógytorna a mindennapjaim meghatározó részévé vált. Szabadidőmben azóta is különféle testmozgásokat végzek, táncolok, próbálom elsajátítani az ún. Nordig walking szabályait, illetve funkcionális tréningeket végzek. Úgy gondolom, hogy egy jó gyógytornásznak behatóan kell ismernie a testmozgások lehetőségeit, hogy hiteles és jó tanácsokkal láthassa el a hozzá forduló klienseket.

A rendszeres gyógytornáztatás nagyapám syringomyelia nevű nagyon ritka ízületi betegsége révén már gyermekkorom óta végigkísért. Mivel részlegesen mozgásképtelen volt és a család segítségére szorult, fontosnak éreztem, hogy minél inkább megkönnyítsem a mindennapjait. Nagyapám megmutatta, hogy a tornára – az egyéni korlátok mellett – mindnyájan képesek vagyunk, valamint, hogy a rendszeres testmozgás milyen jó hatással van a test és lélek egészségre. Mindez nagyban meghatározta pályaválasztásomat, illetve a szakma melletti kitartásomat is jelentősen motiválja.

Szakmai végzetségemet a pozsonyi Szlovák Egészségügyi Egyetemen fizioterapeuta szakán szereztem. Több speciális tanfolyamot is elvégeztem, többek közt: dinamikus neuromuszkuláris stabilizációt, kineziotejp, talpmasszázs, miofaszciális technikákat.

Megoldást kínálok:

Általános mozgásszervi panaszok esetén:
  • derék– és hátfájás, gerincpanaszok gerincferdülés, degeneratív mozgásszervi megbetegedésekre, izomsérülésekre, helytelen testtartás
Műtét és balesetet követő rehabilitáció utáni rehabilitáció
  • pl. térd-, csípőprotézis műtét után, gerincsérv műtét után, törések, zúzódások, bokaficam, térdszalag-sérülések
Sportsérülések utáni rehabilitáció
  • kompenzációs tréningek, mélyizom-erősítés, kineziológiai tapasz használata

Elvégzett tanfolyamok

  • DNS – Dinamikus Neuromuszkuláris Stabilizáció
  • Blackroll
  • Kineziotejp
  • Talpmasszázs
  • Miofaszciális technikák